Hoe gaat de behandeling?

Het kan heel goed zijn dat ik u niet zelf behandel, maar door- (of terug-) stuur naar een specialist in het ‘gewone’ medische circuit. Dat is niet zo verwonderlijk als het lijkt: artsen mogen maar een beperkte tijd voor een patiĆ«nt uittrekken. Het is niet altijd gemakkelijk om zo snel de oorzaak van een klacht te vinden. Dus het wil niet zeggen dat de artsen iets over het hoofd gezien hebben of te kort schieten. Zij kunnen nu eenmaal niet, zoals ik, er een uur voor uittrekken om rustig uit te zoeken wat er aan de hand is.

Het kan zijn dat uw klachten te wijten zijn aan ontstekingen in de kaak of kaakholte. in dat geval stuur ik u door naar een kaakchirurg.

Het kan zijn dat de klachten veroorzaakt worden door een scheefstand in de rug of het bekken. Dan stuur ik u door naar een arts die dat kan verhelpen.

Het kan zijn dat ik de oplossing zelf kan bewerkstelligen. Dat doe ik op verschillende manieren en met behulp van heel verschillende technieken, van bloesemremedies tot homeopathie en verder.

Het kan zijn dat uw klachten te verhelpen zijn door u voedingsadviezen te geven of doordat ik kan uitvinden welke stoffen u tekort komt. Dan is het soms genoeg om bepaalde gerechten te laten staan of bepaalde voedingssupplementen te nemen om u een stuk beter te voelen.